Ciastka z białego sera

Składniki:

  • 350g mąki pszennej
  • ½ szklanki cukru pudru
  • 65g margaryny
  • 250g białego sera
  • 1 łyżeczka proszku do pieczenia
  • 2 jaja
  • dużo oleju do smażenia

Przepis:

  1. Ser przekręcić przez maszynkę lub rozgnieść.
  2. Margarynę utrzeć z cukrem i jajkami.
  3. Mąkę przesiać, wymieszać z proszkiem do pieczenia, dodać, wymieszać.
  4. Dodać ser, wyrobić ciasto.
  5. Rozwałkować na grubość około 1cm (lepiej cieńsze niż grubsze, szybciej się usmażą).
  6. Wykrawać krążki (np. szklanką), w nich dziurki (o średnicy około 2cm).
  7. Smażyć w gorącym, głębokim tłuszczu, na złoty kolor, przewracając.
About these ads

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

Follow

Get every new post delivered to your Inbox.